Andrei Năstase: Noi nu ne-am vândut sufletele pentru niște funcții trecătoare, ca și cei din PAS

734 nastase andrei 1920x1020 c default POLITIC

Andrei Năstase a venit cu un mesaj pe Facebook în care povestește despre situația care a provocat haos în Consiliul Municipal Chișinău, dar și despre învinuirile aduse de foștii colegi de Bloc, PAS.

”Oameni de Acasă și din Diasporă, locuitori ai Chișinăului, investitori autohtoni și străini, dezvoltatori, creatori de locuri de muncă și plătitori de impozite, săptămâna trecută la Consiliul Municipal Chișinău s-a încheiat o operațiune premeditată, elaborată și organizată ca la carte și desfășurată pe parcursul a trei zile de ședință.

O operațiune menită să distragă atenția opiniei publice de la înțelegerile obscure cu Dodon privind starea de urgență de mântuială, data eventualelor alegeri, amânate, nu anticipate, așa cum au tot mințit oamenii. O operațiune de manipulare și intoxicare a opiniei publice de dragul unor dividente electorale, pusă în aplicare de cei care au destrămat Blocul ACUM și în CMC, după modelul colegilor lor din Parlament.

Arsenalul populiștilor e minciuna amestecată cu un pic de adevăr și tirajată la turații maxime pe bani grei din țară și din afară. Ceea ce nu spun manipulatorii, artizanii sabotării unui anevoios proces de dezvoltare a orașului, este că aceste puține dar importante proiecte de dezvoltare a capitalei, inclusiv cu investiții străine, în beneficiul oamenilor, al bugetului municipal și public au fost votate cu o majoritate largă de voturi ale consilierilor Platformei DA, Partidului Unității Naționale, Partidului Democrat și PSRM, iar cei care au fost împotrivă și au făcut mizeria erau populiștii secondați de partidul lui Șor.

Presa liberă de ce tace adevărul? De ce poziția oficială, netrunchiată a consilierilor noștri nu e dată la TV. De ce tac deontologii și nu condamnă atacul în haită? De ce se fac procese de intenție fără nici un suport legal, probatoriu? De ce nu se spune cine a inițiat mizeria de la CMC și adevăratul scop. Nimic despre jocul de-a Tom și Jerry dintre PAS și PSRM și despre provocarea ipocrită a unui consilier, căruia pe timpul lui Plahotniuc i se fabricau dosare penale, în timp ce hienele de toate culorile erau la adăpostul uzurpatorului.

Exact așa făcea și Plahotniuc, beneficiind de controlul asupra media. Diferența este simplă, cu Plahotniuc la putere, propaganda oligarhică se făcea pe bani mulți furați de la un stat mic, de la moldoveni, actuala se face pe și mai mulți bani. Bani cât ai unor intregi imperii. Plahotniuc lovea din față, azi, însă, suntem loviți pe la spate și de cei de stânga, și de cei de dreapta, de toți cei care nu au crâcnit un cuvânt pe vremea odiosului și au preferat confortul de pe lângă el. Este practic imposibil să reușești cu Adevărul. Dar, dacă am reușit în 2018, atunci când ni s-a furat victoria, atunci când Chișinăului i s-a furat șansa adevăratei schimbări, bazată pe investiții autohtone și externe, pe expertiză românească și europeană, vom continua să muncim și să luptăm, să spunem adevărul cu tărie, cu demnitate. Și vom reuși din nou!

Și încă ceva, anticipând propaganda populiștilor cu prăjina mereu apucată: Să nu ne mai puneți etichete. Spre deosebire de partidele de hoți și populiști, Platforma DA niciodată nu a facut parteneriat cu PSRM, cu Dodon, cu Șor. Repet, niciodată. Nici pe față, nici în subteran. Noi nu ne-am vândut sufletele pentru niște funcții trecătoare, noi nu am abandonat idealul european și național de reîntregire și nu am îmbrățișat mitul națiunii civice (succesoarea moldovenismului primitiv) nici ca doctrină, nici pentru voturi.

Noi am protestat în stradă și în justiția europeană împotriva corupției și hoției, nedreptății și impunității. Am făcut-o din datorie față de țară și oameni. Că la un moment anume, au fost scoși și socialiștii împreună cu fratele lor de atunci la protest cu permisiune de la uzurpator, nu ne privește și nu ne-a făcut să abandonăm protestul sincer al unei societăți deșteptate. Pentru noi a contat marea de oameni adunați în PMAN pentru viitorul lor și al familiilor lor Acasă. Dacă în consiliile locale, municipale și chiar în parlament, proiectele bune pentru oameni inițiate sau votate de Platforma DA sunt votate și acceptate și de aleșii controversați de toate culorile, trimiși acolo tot de oameni, vreți să ne abandonăm proiectele de frica propagandei ucigașe? Niciodată!

Mai ales pe timp de ciumă și de criză, rațiunea va salva Republica Moldova. Îndemn întreaga țară la Rațiune. DA, cu rațiune se poate! Nu vă mai lăsați mințiți de populiști de toate culorile”, se arată în postarea liderului PPDA.

sinteza.org

Lasă un răspuns