Pandemia a subțiat averea lui Michael Jordan. Americanul a pierdut 500 milioane de dolari

eto clip last dance 042620 LIFESTYLE

Averea lui Michael Jordan s-a redus în perioada pandemiei. O parte a pierderilor înregistrate de către renumitul jucător de baschet s-au îndreptat către acțiunile caritabile.

Michael Jordan, renumitul jucător de baschet, este cel mai bine plătit sportiv din istorie. Însă pandemia de COVID-19 i-a redus considerabil averea.
Conform publicației de specialitate Forbes, Michael Jordan, considerat cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor, a suferit în ultimele 12 luni, perioada aprilie 2020 – aprilie 2021, pierderi de nu mai puțin de 500.000.000 de dolari.

Pandemia COVID-19 a subțiat cu un sfert averea lui Michael Jordan

Suma pierdută în ultimul an, aproximativ 500.000.000 de dolari, ar reprezenta, potrivit sursei citate anterior, 24% din averea lui Michael Jordan. Averea lui Michael Jordan a scăzut de la 2.1000.000.000 de dolari, la ”numai” 1.600.000.000 de dolari, relatează Digi 24 .

Pierderile cauzate în ultimul an nu au fost confirmate de Forbes, însă, din informațiile prezentate, acestea nu au fost cauzate de clubul de baschet Charlotte Hornets pe care Michael Jordan. Astfel, pierderile sunt cauza, mai degrabă, a unor  investiții făcute în acest interval temporal în afara sportului.

Michael Jordan câștigă sume fabuloase. Astfel, 100.000.000 de dolari câștigă anual Michael Jordan cu brandul de echipament sportiv care îi poartă numele, aflat în portofoliul Nike

O parte a pierderilor lui Michael Jordan s-au dus către acțiuni caritabile

O parte din suma cu care Michael Jordan a ieșit ”pe minus” în ultimul an a fost folosită pentru gesturi caritabile.  Ultimul exemplu datează chiar din februarie 2021, când fostul mare baschetbalist, de șase ori câștigător al titlului NBA cu Chicago Bulls, a donat 12.000.000 de dolari pentru construcția a două spitale în orașul său natal, Wilmington, din Carolina de Nord.

Michael Jeffrey Jordan este un fost jucător profesionist american de baschet. El este actualmente om de afaceri și proprietar majoritar la clubul de baschet Charlotte Hornets. Biografia sa prezentată pe site-ul NBA menționează: “Michael Jordan este recunoscut ca cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor”. Michael Jordan a fost unul dintre sportivii cei mai comercializați ai generației sale și a fost cel mai important instrument în popularizarea NBA în jurul lumii între anii 1980 – 1990.

sinteza.org

Lasă un răspuns