Nu trebuie să-ți ignori pofta,este consecința unei carențe de vitamine

fruit salad.800x0 LIFESTYLE

Poftele sunt un mesaj transmis de organismul nostru, iar fiecare poftă este consecința unei carențe de vitamine, minerale sau acizi grași. Uneori ni se întâmplă să avem poftă de ceva dulce sau sărat, de fructe sau de prăjeli.

Nutriționistul Victoria Ursu afirmă că poftele vin din nevoile organismului. „În cazul unei pofte spontane, manifestată destul de rar ca periodicitate – aceasta se va satisface consumând produsul în porții mici. Dacă pofta se manifestă destul de des, va fi necesară înlăturarea cauzei care a determinat apariția respectivei pofte: deficitul de nutrienți sau apariția unei emoții. Altfel, crește riscul de obezitate”, spune nutriționista.

Așadar, nu vă ignorați poftele, pentru că ele ne vorbesc despre un deficit de nutrienți importanți pentru diverse procese care au loc în organismul nostru. Dacă unul dintre nutrienţi lipseşte sau este într-o doză foarte mică, atunci se instalează starea de foame.

Însă, nu le dați nici prea mare importanță, pentru că la un moment dat veți fi tentat să mâncați mai mult și mai mult. Vorba populară, pofta vine mâncând și cântarul va arăta mai mult decât vă doriți. Important să mențineți mereu un echilibru și să faceți mișcare.

sinteza.org

Lasă un răspuns