5 lucruri despre sex pe care trebuie să le știi după vârsta de 40 de ani

LIFE

Îți faci griji că viața ta sexuală ar putea lua sfârșit după ce ai împlinit 40 de ani? Este adevărat că înaintarea în vârstă te poate face să întâmpini unele probleme în viața sexuală. Nu intra în panică.

Și problemele din această sferă au o rezolvare. Pentru mulți bărbați, sexul după 40 de ani este, în continuare, plăcut sau poate deveni, chiar, mai aventuros. 

Schimbările din organism pot cauza oricui problemele în viața sexuală, la un moment dat. Acesta diferă de la o persoană la alta și are loc, în medie, între 45 și 50 de ani. Ritmul modificărilor depinde de stilul de viață – fumat, alimentație, stres – și de condiția medicală. Iată lucrurile pe care trebuie să le știi despre sexul după 40 de ani.

Poți dezvolta disfuncții sexuale

După această vârstă, pot apărea, progresiv, problemele cu erecția. Aceasta se va declanșa mai greu și va fi de calitate mai slabă. Menținerea unei erecții poate fi, de asemenea, mai dificilă. Spre exemplu, dacă ești distras de un lucru banal, precum un telefon care sună, erecția poate fi compromisă. 

Ejacularea precoce și lipsa dorinței sexuale sunt alte probleme care pot apărea în această perioadă a vieții. Mulți dintre bărbați nu înțeleg, însă, că aceste lucruri sunt perfect normale la această vârstă și dezvoltă o formă de anxietate care afectează nervii și circulația sangvină, la nivelul penisului. Culmea, anxietatea nu face altceva decât să afecteze și mai mult erecția și experiența sexuală și să favorizeze ejacularea precoce.

Din fericire, disfuncțiile sexuale se tratează și se țin sub control, astfel încât viața ta sexuală să funcționeze normal – află aici mai multe despre disfuncțiile sexuale.

Ești mai predispus la unele boli

Se înregistrează tot mai multe cazuri de infecții cu transmitere sexuală la persoanele de peste 40 de ani. Acest lucru are legătură cu faptul că bărbații care utilizează medicamente pentru disfuncție sexuală sunt mai activi, la acest capitol. Mulți dintre aceștia nu respectă măsurile de protecție împotriva acestor boli (prezervativul). Reducerea nevoii de utilizare a metodelor de contracepție poate fi o explicație. De asemenea, după această vârstă, țesutul vaginal al femeilor se subțiază și este mai predispus la infecții, care sunt transmise mai departe. De aceea, prezervativul rămâne o necesitate în viața sexuală.

Sexul ar putea deveni mai distractiv

Deși vârsta de peste 40 de ani e asociată cu o viață sexuală plictisitoare, află că sexul poate fi chiar mai interesant decât înainte. Multe persoane devin mai dornice să exploreze tot ce ține de acest capitol, datorită legăturii emoționale puternice, încrederii de sine și motivației de a trăi experiențe cât mai plăcute. 

De aceea, multe cupluri încearcă să își îmbunătățească experiențele sexuale prin jocuri de rol, vizionarea de filme erotice sau încercarea unor poziții sexuale noi. 

Este posibil să ai nevoie de lubrifiant

După ce femeia intră în perioada de menopauză (lipsa menstruației și fertilității), nivelurile hormonale se modifică. Așadar, nu numai bărbații se confruntă cu probleme. Menopauza afectează secrețiile vaginale și favorizează uscăciunea vaginală, fapt ce îngreunează actul sexual. Așa că, obișnuiește-te cu lubrifiantul, substanță care facilitează alunecarea. 

Actele sexuale ar putea dura mai mult

În mod surprinzător, deși modificările hormonale cauzează unele disfuncții sexuale, partidele ar putea dura mai mult, în cazul unor bărbați. Se pare că unii masculi se bucură de acte sexuale mai lungi, datorită faptului că își pot controla mai bine senzațiile și pot amâna orgasmul. 

În concluzie, sexul după 40 de ani diferă de la o persoană la alta, însă nu își pierde din semnificație. 

sinteza.org

Lasă un răspuns