VIDEO// Tentativă de fraudă la examenul teoretic pentru permisul auto, în Italia

EXTERNE

Și tehnicile de fraudă la examenul auto s-au adaptat în pandemie. În nordul Italiei, la Pordenone, a fost descoperită o cameră video în masca unui bărbat în timpul examenului teoretic pentru carnetul de șofer.

Un senegalez a fost acuzat de fraudă pentru că a ținut o cameră video ascunsă în interiorul măștii model FFP2 în timpul probei teoretice pentru permis auto categoria B, relatează La Stampa. Candidatul transmitea întrebările și un complice din exterior îi indica răspunsurile cu ajutorul vibrațiilor de la telefonul mobil: o dată pentru răspunsurile adevărate, două pentru cele false. Agenți de la Departamentul de Poliție Rutieră din Friuli Venezia Giulia s-au prefăcut că iau parte la examen și așa au descoperit trucul.

Le-a atras atenția starea de nervozitate a candidatului. Pe lângă atitudine, polițiștii au remarcat că masca bărbatului era prea umflată și că acesta își ducea excesiv mâinile la gură. La final agenții i-au cerut masca și așa au descoperit că de fapt erau lipite 2 măști model FFP2 cu un dispozitiv electronic în interior. Bărbatul primea răspunsurile prin vibrațiile de la smartphone-ul pe care îl avea în buzunar. Individul, rezident în Modena, a fost pus sub acuzare pentru fraudă.

sinteza.org

Lasă un răspuns