La ce riscuri ne expunem dacă purtăm aceeaşi lenjerie intimă mai multe zile la rând

LIFE

Să îmbraci haine curate în fiecare dimineaţă reprezintă o parte a rutinei zilnice. Acest lucru nu ţine doar de estetică, ci mai ales de igienă. Totuşi, când „uităm“ să facem acest lucru, mai ales când vine vorba de lenjeria intimă, ne expunem la riscuri chiar mari.

Hainele preiau tot ceea ce corpul nostru produce: transpiraţie, mirosuri etc, de aceea schimbarea lor treuie să fie o prioritate. Igiena este deosebit de importantă în timpul adolescenţei, atunci când experimentăm transformări hormonale. Tot atunci suntem  educaţi să acordăm o atenţie specială zonelor corpului unde se adună cele mai multe bacterii, cum ar fi organele genitale. Când nu ne schimbăm în mod regulat lenjeria de corp, apare riscul de a contracta o infecţie genitală.

Aproape jumătate dintre participanţii la un sondaj recent al unui producător de lenjerie intimă din SUA au recunoscut că pot trece două-trei zile până să îmbrace lenjerie nouă, în cazul femeilor. În cazul unor bărbaţi, perioada acrescut chiar până la o săptămână.

Dar există câteva consecinţe care pot să apară dacă facem din asta un obicei. De exemplu, acumularea de bacterii şi resturile de materii fecale din chiloţi duc nu doar la mirosuri neplăcute, ci la pori înfundaţi, iritaţii, acnee. Deoarece zona genitală este predispusă la umiditate, cresc riscurile de infecţii, în special pentru femei,

Mai ales dacă în cursul zilei aţi efectuat activităţi fizice, specialiştii recomandă să faceţi duş şi să puneţi un nou set de lenjerie înainte de a merge la culcare. Chiar şi schimbată zilnic, lenejria poate adăposti bacterii, din cauza uzurii îndelungate. Drept urmare, este bine să renunţaţi definitiv la ea după şase luni de purtare repetată.

Cu toate acestea, dacă vă aflaţi în situaţia de a purta aceeaşi lenjeria intimă timp de mai multe zile la rând, ar trebui să investiţi în produse de ultimă generaţie, concepute pentru a fi mai durabile şi pentru a reduce riscul de infecţii.

sinteza.org

Lasă un răspuns