Europa Creștină: Ungaria, Polonia şi Italia au pus la Budapesta bazele unei alianţe conservatoare

2021 04 01t171357z 542725299 rc25nm9durt1 rtrmadp 3 eu politics hungary poland italy EXTERN

Primi-ministrul ungarViktor Orban, omologul său polonez Mateusz Morawiecki şi politicianul italian Matteo Salvini au pus joi, la Budapesta, bazele unei alianţei conservatoare, fără a menţiona însă, în această etapă, o reorganizare a grupurilor în Parlamentul European, transmite AFP.

Premierul ungar Viktor Orban a salutat, la încheierea întâlnirii, „primul pas al unui drum lung împreună”.

„Am fost de acord să continuăm colaborarea. Ne vom întâlni în mai, fie la Roma, fie la Varşovia, data va depinde de pandemie”, a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă comune.

Alături de el, Matteo Salvini, liderul formaţiunii italiene de extremă dreaptă Liga, a vorbit despre un „drum care începe astăzi şi care va continua în mai multe etape în diferite capitale europene, extinzând grupul”.

„Ne prezentăm ca nucleul istoric şi fondator” al acestei alianţe, cu „obiectivul de a fi primii în Europa”, a adăugat Salvini, promiţând „speranţă” după „cea mai întunecată şi cea mai obscură perioadă de după război”.

Potrivit premierului polonez Mateusz Morawiecki, este vorba despre „reprezentarea unui spectru larg de opinii şi oameni”.

sinteza.org

Lasă un răspuns