Culori puternice sau culori reci? Iată cum te poate influenţa propriul dormitor

dormitor alb 532104133 LIFESTYLE

Un pat moale, o pernă pufoasă şi o ambianţă plăcută, crezi că sunt suficiente pentru a obţine dormitorul perfect? Ei bine, nu! Cromatica pereţilor joacă un rol important pentru a obţine calmul de care ai nevoie după o zi agitată!

Culorile pot influenţa subtil viaţa noastră de zi cu zi. De exemplu, pot stimula pofta de mâncare sau pot influenţa decizia de cumpărare a unui obiect. Aplicând principiile psihologiei culorilor poţi obţine exact ceea ce-ţi doreşti în dormitor: o oază de linişte. Pentru a avea dormitorul perfect, nu uita de decoraţiuni: vazele de flori, pernuţele, draperiile sau chiar un fotoliu sunt elementele care pot fi o amprentă de culoare dacă îţi plac nuanţele mai tari. 

Albul cel mai alb 

Poate că la prima vedere albul este o culoare care nu transmite nimic, însă este perfectă pentru dormitor, mai ales dacă este unul mic. Albul reflectă lumina şi dă senzaţia de mai mult spaţiu. Totodată este o culoare caldă, care oferă o senzaţie de calm. Bineînţeles, dacă alegi să văruieşti pereţii dormitorului cu alb, poţi adăuga o pată de culoare la cuverturi, perne sau mobilier. Cu un strop de albastru te vei simţi mereu când intri în cameră ca într-o vacanţă în Grecia. 

Albastru ca cerul 

Şi dacă tot am vorbit despre albastru, dacă ţi se pare monoton albul, poţi vărui pereţii în orice nuanţă de albastru sau bleu. În timp ce o nuanţă vie de albastru este cea care te va energiza şi te va face să te dai mai repede jos din pat dimineaţa, una de bleu-deschis va fi cea care-ţi va aducea liniştea şi pacea de care ai nevoie seara. Adaugă o tuşă de alb – optează pentru feţe de perne albe –, şi vei fi la fel de senină ca atunci când priveşti cerul într-o zi frumoasă de vară. 

Verde, întoarcerea la natură 

Adori să te plimbi în natură şi verdele este culoarea ta preferată? Atunci de ce nu ai aduce-o chiar la tine în dormitor? Verdele-salvie, verdele-fistic, verdele-prăfuit sau un verde-kaki, combinat cu crem-deschis, sunt exact nuanţele de care ai nevoie pentru a obţine la final de zi liniştea la care visezi, după ce te-ai întors de la o plimbare în mijlocul naturii.

Lila ca lavanda 

Poate că la prima vedere poate părea o culoare mai feminină, însă nuanţele de lila sunt foarte odihnitoare pentru ochi. Nu-i aşa că atunci când păşeşti într-un câmp de lavandă, nu doar mirosul este cel care te încântă, ci şi culoarea acesteia? Dacă nu ştii ce culoare complementară să alegi, atunci câteva tonuri de auriu sunt exact ce ai nevoie pentru a definitiva un dormitor în care te vei relaxa de cum vei păşi.

Gri, pentru toate gusturile 

Dacă şi partenerul are un cuvânt de spus atunci când vine vorba despre alegerea culorii pentru dormitor, atunci tonurile de gri sunt opţiunea care vă va împăca pe amândoi, întrucât griul dă o senzaţie de căldură şi de răcorire în acelaşi timp. Culoare neutră, gri-ul este versatil şi atunci când vine vorba despre combinaţii cromatice şi te poţi juca cu tonurile complementare, cum ar fi cele de turcoaz, pentru a obţine dormitorul perfect.

În fiecare zi în vacanţă 

O zi perfectă pentru tine este una petrecută la plajă? De ce nu ai aduce relaxarea unei astfel de zile la tine în dormitor? Poţi face acest lucru văruind pereţii camerei în nuanţe de crem nisipiu sau un auriu cald, care să te ducă cu gândul la o zi însorită chiar şi în cele mai geroase zile de iarnă. Completează tabloul dormitorului ideal cu decoraţiuni albastre pentru a simţi şi marea cât mai aproape.

Sfat

Evită în dormitor roşul, asociat cu pericolul, şi maroul asociat cu tristeţea. Pentru a favoriza instalarea senzaţiei de somn renunţă la televizorul din dormitor. 

sinteza.org

Lasă un răspuns