VIDEO// Dan Dungaciu: Există o mare probabilitate că Maia Sandu va aduce țara la situația din 2019

OPINII

Dan Dungaciu constată că Maia Sandu a făcut două greșeli majore, din păcate. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Una, din confuzie de planuri, după alegerea Maiei Sandu, în funcția de președinte – o alegere fără precedent – cel mai votat om politic din Republica Moldova, de departe. Acolo s-a greșit și s-au confundat planurile. (…)

Din păcate, Maia Sandu după ce a câștigat alegerile prezidențiale, cercul ei de apropiați nu au înțeles foarte bine că urmează să câștige un război politic, ei au intrat într-o dispută juridică la vremea respectivă, care a transmis un semnal de slăbiciune și inadecvat”, transmite politologul.

A doua greșeală strategică a fost faptul că s-a transmis mesajul că Maia Sandu și PAS sunt atât de puternici că nu au nevoie de ajutoare – mergem singuri la alegeri. Și asta, înainte de a se decide că vor fi alegeri. (…)

Din nefericire, ca partida proeuropeană să aibă majoritate peste 50%, adică, să poată guverna, există două soluții teoretice la acest moment – partidul PAS să obțină peste 50 % sau, printr-un miracol, să se coalizeze într-un soi de Alianță pentru Integrare Europeană”, a mai adăugat Dan Dungaciu

Nu este clar deloc dacă una din aceste soluții sunt reale la moment.

”Din păcate vom ajunge să avem, dacă vor fi alegeri anticipate, să avem un parlament mai reprezentativ pentru societatea moldovenească, dar nu neapărat, mai bine așezat pe direcția care a semnalat-o victoria Maiei Sandu”, a conchis expertul.

Totodată, acesta a subliniat că există mari șanse ca să ne întoarcem în anul 2019, atunci când Vladimir Plahotniuc a fost dat jos de Guvernare.

sinteza.org

Lasă un răspuns