Maia Sandu, despre instituirea stării de urgență: O decizie goală și disperată

POLITIC

Instituirea stării de urgență de către Parlament, la solicitarea Guvernului, este o încercare disperată de a amâna alegerile anticipate, consideră președinta Republicii Moldova Maia Sandu.

Prezentă miercuri în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, Maia Sandu a acuzat lipsa de prevederi privind implementarea stării de urgență, din proiectul votat de către Parlament, calificând-o drept o „decizie goală”.

„O încercare de a amâna dizolvarea acestui Parlament. O încercare de a-i prelungi viața, perioadă în care să ia decizii și să aprobe legi care-i avantajează pe ei și care dăunează țării. Doar niște oameni speriați și disperați pot să vină cu asemenea decizii, care nu sunt nici justificate și nici explicate (…). E cel ciudat să ceri stare de urgență și să nu spui ce înseamnă asta”, a comentat Maia Sandu.

Ea a spus că așteaptă opinia favorabilă a Curții Constituționale în privința dizolvării Parlamentului, iar „mai departe o să mergem pe scenariul pe care-l doresc cetățenii Republicii Moldova – alegeri anticipate”.

Întrebată dacă va contesta la Curtea Constituțională decizia Parlamentului, în condițiile în care mai mulți experți susțin că e una neconstituțională, șefa statului a declarat că deocamdată nu a luat o decizie în acest sens.

„Vreau să cred că Guvernul, chiar dacă a venit nepregătit la Parlament, va veni cu niște măsuri concrete, să spună ce înseamnă starea de urgență și în două, trei săptămâni reducem substanțial numărul de îmbolnăviri și reducem presiunea pe spitale. Vreau să văd acest lucru, iar dacă voi vedea exact aceeași atitudine ca și până acum, nicio diferență comparativ cu ce a fost până la introducerea stării de urgență, atunci vor exista toate argumentele să punem înțelegem că e doar un spectacol politic și îmi rezerv dreptul să acționez”, a declarat Maia Sandu.

sinteza.org

Lasă un răspuns