Deputații PAS analizează opțiunea de a contesta la CC decizia de instituire a stării de urgență

POLITIC

Deputații PAS analizează opțiunea de a contesta la Curtea Constituțională decizia votată de majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”, de instituire a stării de urgență în RM până pe 30 mai. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS Radu Marian.

Potrivit deputatului, guvernul interimar și majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR au decis să instituie starea de urgență fără să aibă o listă de măsuri și un plan concret de ameliorare a situației pandemice. În același timp, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că nu dorește restricții adiționale, de unde reiese că actuala majoritate nu urmărește decât amânarea alegerilor anticipate, deoarece pe timpul stării de urgență parlamentul nu poate fi dizolvat.

„În data de 13 martie, Maia Sandu și Consiliul Suprem de Securitate propun instituirea stării de urgență pentru două săptămâni, restricții adiționale și compensarea populației afectate. Dodon și PSRM s-au opus vehement și spun că situația nu e așa de gravă.

La 30 martie, la ședința Consiliului Suprem de Securitate, nici Ciocoi, nici Greceanîi, nici deputații din majoritatea parlamentară nu au zis nimic despre necesitatea introducerii stări de urgență, iar la 31 martie, guvernul controlat de Dodon și majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR, adoptă starea de urgență timp de 60 de zile […]

Așadar, premieră mondială – primul lockdown fake, a cărui singur scop este amânarea anticipatelor. Analizăm toate opțiunile legale de a contesta acesta decizie abuzivă”, a notat pe pagina sa de Facebook deputatul.

sinteza.org

Lasă un răspuns