Igor Dodon: Am propus amânarea alegerilor din UTA Găgăuzia. Acum prioritatea numărul unu este sănătatea

POLITIC

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a menționat în canalul său de telegram că PSRM, rămâne ferm pe poziția că acum prioritatea numărul unu este sănătatea și viața oamenilor, asigurarea țării cu vaccin anti-Covid, iar alegerile parlamentare anticipate și orice alt scrutin electoral trebuie amânate până la stabilizarea situației.

„În acest context am propus colegilor să se adreseze către autoritățile din UTA Găgăuzia cu propunerea de a amâna alegerile în Adunarea Populară, planificate pentru 16 mai”, menționează Igor Dodon.

Mențiunile au fost făcute de liderul PSRM, după ce acesta a prezidat ședința fracțiunii parlamentare, în care a analizat situația social-politică și economică dificilă din țară, starea epidemiologică și acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea depășirii crizelor cu care se confruntă țara.

„Am reiterat faptul că problema numărul unu de pe agenda țării noastre și a întregii lumi este lupta cu pandemia. Am fost unanimi în opinia că în situația când în Moldova zilnic sunt înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese, toate eforturile conducerii țării trebuie îndreptate spre achiziționarea în regim de urgență a numărului necesar de vaccinuri pentru a purcede la imunizarea în masă a cetățenilor”, a relatat Igor Dodon.

În același timp, Președintele PSRM a salutat disponibilitatea autorităților chineze de a dona Republicii Moldova, în cel mai scurt timp posibil, un lot de vaccin împotriva Covid-19, la solicitarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Totodată, Igor Dodon a menționat în cadrul ședinței fracțiunii că livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V va fi subiectul de bază al discuțiilor pe care le va purta la Moscova, în săptămâna curentă.

„Sănătatea și viața oamenilor sunt mult mai importante decât lupta politică”, a conchis liderul socialiștilor.

sinteza.org

Lasă un răspuns