VIDEO// Scandal la portul Giurgiulești. Vasile Costiuc: ”Comisarul a spus că ei nu fură grâul, ei îl schimbă cu locul”

photo 2021 03 29 22 39 02 ACTUAL

Forfotă în plină noapte la portul Giurgiulești. Mai multe camioane ce ar fi încărcate cu grâu au fost blocate. Președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a anunțat că un agent economic încearcă să exporte ilegal grâul din rezerva de stat. Live-ul a acumulat peste 26.000 vizualizări în regim on-line, ceea ce este un record inedit pentru Republica Moldova și politicieni.

Acesta a declarat că a blocat intrarea în portul Giurgiulești din motiv că se încearcă să fie exportate ilegal până la cinci mii de tone de cereale. Vasile Costiuc a mai spus că mâine în port este așteptată o navă în care să fie încărcat grâul.

Totodată, la fața locului au putut fi observați mai mulți polițiști, care însă i-au solicitat lui Vasile Costiuc să nu blocheze traficul și camioanele. Comisarul ar fi spus că grâul nu este destinat pentru a fi comercializat, ci doar ”pentru a schimba locul lui”.

Pe 27 martie, Vasile Costiuc a postat un alt clip video în care a declarat că mai multe camioane încărcate cu grâu din rezerva de stat au fost duse în portul Giurgiulești pentru a fi exportate.

Menționăm că Alexandr Slusari a acuzat-o pe Maia Sandu de fake-news, spunând că niciun kilogram de grâu din rezerva de stat nu a fost exportat.

sinteza.org

Lasă un răspuns