Premier Energy anunță prețul de achiziție al energiei electrice rusești, în creștere cu 10%

ECONOMIC

Premier Energy Distribution anunță despre faptul că a fost adjudecată oferta privind achiziția energiei electrice pentru următoarea perioadă (1 aprilie 2021 – 31 martie 2022).

La 26 martie, curent, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA a finalizat licitația privind procurarea energiei electrice pentru perioada 01.04.2021 – 31.03.2022. 

La licitație au participat cu oferte doi furnizori precalificați: ЗАО „Молдавская ГРЭС” și ”DE Trading” LLC (Donbassenergo). 

În calitate de câștigător al licitației pentru achiziția de energie electrică a fost desemnat producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС”, care a prezentat cea mai avantajoasă ofertă.

Termocentrala de la Cuciurgan (MGRES), unitate importantă în producția de energie din Republica Moldova, controlată de grupul energetic rus Inter RAO, este acuzată că a restricționat participarea altor furnizori la licitație, prezentându-se ca fiind singurul furnizor posibil de energie electrică din Republica Moldova.

Noul preț de procurare a energiei electrice pentru volumul necesar al ÎCS „Premier Energy Distribution” SA constituie 0,0535 USD / kWh. Pentru perioada precedentă, prețul de achiziție al energiei electrice a constituit 0,048 USD / kWh. Astfel, creșterea prețului de achiziție este de 10%. 

În continuare urmează semnarea contractului cu câștigătorul licitației, coordonarea acestuia cu ÎS „Moldelectrica” și avizarea de către ANRE.

sinteza.org

Lasă un răspuns