Igor Dodon: Maia Sandu este gata să supună unui risc iminent viața oamenilor, din ambiții personale și de partid

POLITIC

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, ex-Președintele țării, e de părere că pe Maia Sandu nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus pentru partidul PAS.

Fostul șef al statului a menționat pe canalul său de telegram că alegerile anticipate, reprezintă răspunsul Maiei Sandu pentru pandemie, pentru orice criză și orice problemă din societate.

„În timp ce țara are nevoie urgent de vaccin salvator și de învestirea unui Guvern Anticriză, șeful statului cere ultimativ alegeri anticipate. Aceasta este pur și simplu iresponsabil”, scrie Igor Dodon.

În același timp, liderul PSRM menționează că socialiștii vor înainta Curții Constituționale, toate argumentele constituționale pentru aprobarea unei hotărâri care nu va fi contrară normei constituționale, recomandărilor Comisie de la Veneția din ultimii ani și speră ca acea decizie a CC să fie una nu doar corectă constituțional, ci și umană în raport cu societatea, care are nevoie acum de vaccinare masivă și de diminuarea indicilor pandemiei.

„Declaram că socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie, pentru a proteja cetățenii și a-i asigura cu cel puțin 1 milion de vaccinuri. Noi considerăm că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni, în special din categoriile de risc și vulnerabile (la moment avem vaccinați doar cca 37 mii).
Dacă Maia Sandu e gata să provoace prin anticipate o catastrofă morală și umanitară și să tripleze numărul de oameni care vor muri zilnic în plină campanie electorală, noi nu suntem de acord cu astfel de acțiuni cinice din partea Președintelui, care este gata să supună unui risc iminent viața oamenilor, din ambiții personale și de partid”,
a mai menționat Igor Dodon.

Sinteza.ORG amintește că actualul Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională pentru a constata circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Anunțul a făcut, cu puțin timp în urmă, de către șefa statului.

sinteza.org

Lasă un răspuns