DUEL// Igor Dodon: Vom face uz de toate căile legale să nu admitem anticipate în pandemie

POLITIC

Fostul președinte al țării noastre și liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reacție în urma sesizării șefului statului, Maia Sandu, la Curtea Constituțională (CC) privind dizolvarea Parlamentului, transmite DosarMedia.md.

Cu regret, constatăm că pe doamna Maia Sandu nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus pentru partidul ei, PAS. Ea vrea anticipate. Acesta e răspunsul ei pentru pandemie, pentru orice criză și orice problemă din societate. În timp ce țara are nevoie urgent de vaccin salvator și de învestirea unui Guvern Anticriză, șeful statului cere ultimativ alegeri anticipate. Aceasta este pur și simplu iresponsabil”, a scris Dodon.

Liderul PSRM consideră calea dizolvării Parlamentului drept „un gest iresponsabil” și spune că Partidul Socialiștilor va întreprinde măsuri pentru neadmiterea alegerilor anticipate pe timp de pandemie.

Noi, socialiștii, vom înainta CC toate argumentele constituționale pentru aprobarea unei hotărâri care nu va fi contrară normei constituționale, recomandărilor Comisie de la Veneția din ultimii ani și sperăm ca acea decizie a CC să fie una nu doar corectă constituțional, ci și umană în raport cu societatea, care are nevoie acum de vaccinare masivă și de diminuarea indicilor pandemiei”, susține Dodon.

În același timp, Dodon declară că ”socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie, pentru a proteja cetățenii și a-i asigura cu cel puțin 1 milion de vaccinuri”.

Noi considerăm că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni, în special din categoriile de risc și vulnerabile”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sesizat în această după-amiază Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Anunțul a fost făcut după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, pe care șefa statului le-a desfășurat în zilele de 26 și 29 martie.

„Alegerile anticipate constituie șansa cetățenilor de a-și alege deputați care să le reprezinte cu adevărat interesele, să scoată țara din criză și să o scape de corupție. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”, a menționat Maia Sandu, în cadrul briefingului de presă.

sinteza.org

Lasă un răspuns