Trei persoane, internate cu intoxicație de monoxid de carbon

Trei persoane s-a intoxicat cu monoxid de carbon la Basarabeasca. Totul s-a întâmplat în noaptea de 25 spre 26 martie. 

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:59. La fața locului au intervenit angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), care au stabilit că în casă se aflau trei persoane, o femeie în vârstă de 57 de ani, un bărbat în vârstă de 34 de ani și un minor de 14 ani.

Adolescentul s-a trezit din cauza insuficienței de oxigen și a anunțat adulții că se sufocă. Potrivit IGSU, cel mai probabil persoanele s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la sobă în urma utilizării necorespunzătoare a căilor de evacuare a fumului.

Victimele au fost transportate la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Starea persoanelor este de gravitate medie stabilă.

În context, IGSU îndeamnă cetățenii să fie prudenți la utilizarea sobelor și surselor de încălzire. Se recomandă verificarea permanentă acestora, menționându-se că este necesară aerisirea încăperilor și stingerea focului pe timp de noapte.

Conform statisticilor, de la începutul anului 2021, 45 persoane au primit intoxicații cu monoxid de carbon, iar cinci au decedat.

sinteza.org

Lasă un răspuns