Fadei Nagacevschi: Programul de guvernare propus de Igor Grosu, este 80 % populist

a9e9956392e978359cc54eae6f33d0f2 POLITIC

Fadei Nagacevschi vine cu un comentariu la programul de guvernare pe domeniul justiției, propus de către Igor Grosu și incoerența sloganului: Alegeri anticipate.

  1. Practic toate propunerile nici teoretic nu pot fi implementate chiar în 6 luni de guvernare. De altfel, chiar în Programul propus spre examinare Parlamentului este indicat că acțiunile propuse sunt pe termen mediu, adică cel puțin până în anul 2023.

În asemenea caz, apare întrebarea legitimă cu privire la sinceritatea sloganului: Alegeri anticipate.

Reieșind din oferta de Program fie candidatul manipulează pentru a convinge CC că ei sincer au vrut să guverneze pentru a nu li se invoca că fentează Constituția și că desemnarea candidatului a fost una fictivă pentru a blocha învestirea unui Guvern, fie ei mint când spun că vor alegeri anticipate, cu adevărat dorindu-și puterea absolută.

  1. Cred, Programul este întocmit pentru a fenta Constituția și a bloca formarea Guvernului.

Faptul că, în speță este vorba de o fentare a Constituției se confirmă prin:

  • a) acțiunile anterioare ale Președintelui și PAS;
  • b) declarațiile de ieri ale domnului Igor Grosu privind neconsultarea unor formațiuni din Parlament pentru a obține suport la învestirea Guvernului;
  • c) declarațiile privind desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate în vară;
  • d) declarațiile domnului Igor Grosu că vor utiliza instrumentul angajării răspunderii de către Guvern, evident pentru a provoca confruntare cu Parlamentul. Este similar cu ceea ce a făcut Guvernul Sandu pentru a provoca demisia Guvernului când și-a asumat răspunderea pe unele modificări ale Legii cu privire la procuratură pentru a-și numi Procurorul General politic;
  • e) acțiunile propuse, cel puțin pe domeniul justiției sunt la 80% populiste.

Spre regret, din cauza acestor jocuri politice statul slăbește și suferă cetățenii.
În plină pandemie cineva se joacă de-a țara de dragul ratingului. Trist…

sinteza.org

Lasă un răspuns