VIDEO// Igor Grosu: Noi rămânem consecvenți, doar anticipate. Votarea unui guvern nu rezolvă problema

igor grosu POLITIC

Candidatul pentru funcția de Premier, înaintat de Președintele Maia Sandu, Igor Grosu, se pare că a schimbat macazul. Dacă la momentul de față, acesta dă dovadă că se gândește serios la ideea asumării unei guvernări cu putere deplină, atunci la mijlocul lunii trecute, mai exact pe data de 17 februarie, Grosu declara în cadrul emisiunii ”Secretele Puterii” de la Jurnal TV că Partidul Acțiune și Solidaritate rămâne consecvent și că unica soluție bună pentru Republica Moldova ar fi alegerile anticipate.

„Noi vom rămâne consecvenți pe traiectoria noastră, de a face tot posibilul ca pe cale legală să ajungem la alegeri anticipate. În rest, propunerile, soluțiile, intermediarii, guvern pe o perioadă scurtă, medie, foarte scurtă, nu rezolvă problema dar o amână. O acutizează și o amână. Ceea de ce avem nevoie noi acum, e să ajungem cu doamne ajută la o constatare că parlamentul poate fi dizolvat, să stabilim data alegerilor. De dorit să nu fie mai târziu de mijlocul lunii iunie, astfel ca țara să obțină cât mai repede un guvern bun, din partea unui Parlament nou”, a relatat Igor Grosu în timpul emisiunii.

Precizăm că Partidul Acțiune și Solidaritate ar fi decis să renunțe la alegerile parlamentare anticipate și să voteze Guvernul Grosu, iar acum sunt în căutare de voturi de la alte fracțiuni parlamentare. Despre acest lucru a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul PPDA, Dinu Plângău.

sinteza.org

Lasă un răspuns