Maia Sandu: Dacă va fi votat, Guvernul Grosu își va asuma toată responsabilitatea

2020 11 16t121759z 1983025180 rc2c4k9n6bbu rtrmadp 3 moldova election 1 scaled 840x480 c 1 POLITIC

Dacă va fi votat, Guvernul Grosu își va asuma toată responsabilitatea, a declarat președinta Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate. Șefa statului a menționat că începând cu ziua de astăzi premierul desemnat va iniția discuții cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare, iar acum mingea este pe terenul Parlamentului, care trebuie să decidă dacă susține sau nu Guvernul Grosu, notează IPN.

Dacă, totuși, Igor Grosu nu va obține vot de încredere în Parlament, șeful statului a subliniat că se va adresa Curții Constituționale pentru ca Înalta Instanță să decidă asupra circumstanțelor dizolvării Legislativului.

În cadrul emisiunii, Maia Sandu a infirmat informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora ar fi avut discuții separate cu liderul PSRM, Igor Dodon.

Amintim că ieri Curtea Constituțională a declarat constițional decretul prezidențial prin care Igor Grosu a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit legii, premierul desemnat are la dispoziție 15 zile, din momentul intrării în vigoare a decretului, pentru a-și crea echipa guvernamentală și programul de guvernare și pentru a cere vot de încredere Parlamentului.

sinteza.org

Lasă un răspuns