Toate școlile din Capitală revin la învățământ online

vacante scolare in 2021 cand au liber elevii din romania anul viitor 1 ACTUAL

O decizie în privința trecerii învățământului în format online pentru o perioadă nedeterminat a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban.

Toate școlile din Capitală revin la învățământ la distanță începând cu ziua de luni, 22 martie. Grădinițele din municipiul Chișinău își vor continuă activitatea cu prezența fizică a copiilor. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Capitală.

”Venim cu recomandare și dorim să facem tot posibilul ca în această perioadă să se desfășoare imunizarea cadrelor didactice. În total sunt 15 mii de cadre didactice din sistemul școlar și preșcolar. Am discutat despre constituirea centrelor de vaccinare”, a declarat primarul Ion Ceban.

Primarul spune că va veni cu o solicitare către autoritățile centrale pentru a oferi vaccinuri pentru cadrele didactice. Astfel ca în această perioadă să fie imunizați profesorii, în Capitală fiind aproximativ 15 mii de cadre didactice.

O altă solicitare a lui Ceban este către Ministerul de Interne, și anume ca în orele de vârf să fie prezenți carabinierii în stațiile de așteptare pentru a nu admite aglomerarea în transportul public.

Slujbele în lăcașele sfinte se vor desfășura afară începând cu data de 1 aprilie.

Totodată, Ceban a precizat că instituțiile preșcolare vor continua să activeze în regim obișnuit, iar în cazul în care vor fi depistate noi cazuri de COVID, se va iniția testarea rapidă a celorlalți membri din grădinițele unde vor fi detectate cazurile.

sinteza.org

Lasă un răspuns