Laundromat: Sora lui Platon condamnată la 10 ani de închisoare. Se cere expulzarea lui Usatîi

platon POLITIC

Sora controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, Elena Platon, care a fost arestată la Moscova fiind bănuită că a participat la schema din „Laundromat” a fost condamnată la zece ani de închisoare în Federația Rusă. Aceasta a fost acuzată de retragerea a peste 126 miliarde de ruble.

„Din 2013 până în 2014, Elena Platon a fost un membru activ al comunității criminale internaționale, condusă de fratele ei, Veaceslav Platon și de un cunoscut politician și om de afaceri Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova. Împreună cu proprietarii băncilor rusești, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin, precum și ajutorul altor complici, aceasta a scos ilegal din Federația Rusă peste 126 miliarde de ruble rusești”, a declarat reprezentanta Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, Irina Volk. 

Potrivit Ria.ru, Elena Platon a fost condamnată joi, 11 martie, de Judecătoria districtului Tversk din Moscova. 

Instanța a condamnat-o pe Elena Platon la zece ani de închisoare cu executarea pedepsei într-o colonie cu regim general și confiscarea bunurilor. Decizia poate fi atacată. 

În același timp, Ministerul de Interne al Federației Ruse transmite că liderii comunității criminale internaționale, Veaceslav Platon, Vladimir Plahotniuc, precum și complicele lor, Renato Usatîi, au fost dați în căutare internațională de către Departamentul de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia. Instanța a decis în lipsă acestora, ca măsură preventivă să fie sub formă de detenție. Ministerul de Interne al Federației Ruse mai comunică ca va cere extrădarea figuranților implicați, inclusiv și a liderului formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi.

sinteza.org

Lasă un răspuns

  1. Bobu Constantin

    Perfect!
    Să-i extrădeze Sanda!