Directorul ANRE are un salariu de aproximativ 60 000 lei pe lună

media 161556975661231200 ACTUAL

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Veaceslav Untilă, ridică un salariu oficial de 41 de mii de lei, însă în anul 2019 a ridicat o leafă de peste 60 de mii de lei pe lună cu tot cu sporuri salariale pentru performațe. Declarațiile au fost făcute de către acesta, la întrebarea deputaților în timpul audierilor din plenul Legislativului pe subiectul majorării carburanților din ultima perioadă, inclusiv azi.

„Nu este secret. Chestia asta se discută de când am venit la lucru. Atunci când Republica Moldova a devenit parte componentă a comunității energetice, noi am semnat o convenție și sunt niște cerințe. Una dintre cerințe din convenție este ca salariile lucrătorilor ANRE să nu fie mai mic decât salariile operatorilor care sunt reglementați. Directorul general are 41 de mii de lei, cifra medie pentru un angajat este de la 21 până la 27 de mii de lei”, a menționat Untilă, la solicitarea făcută de deputatul PSRM, Grigore Novac.

Ulterior, deputatul PAS, Dan Perciun, l-a întrebat pe directorul ANRE dacă suma de peste 60 de mii de lei lunar în anul 2019 a primit-o în urma sporurilor salariale și a performanțelor în activitate, conform declarației de avere depusă pentru acest an la ANI.

În replică, Veaceslav Untilă a declarat că „da, într-adevăr așa este”.

sinteza.org

Lasă un răspuns