Aproape 1.4 milioane de cetățeni au pașapoartele expirate și urmează să le reperfecteze în 2021

10820276 ACTUAL

Aproape 1.4 milioane de cetățeni ar urma să-și reperfecteze pașapoartele în 2021, motivul fiind expirarea termenului de valabilitate, conform datelor Agenției Servicii Publice.

Peste 366.000 de pașapoarte ale cetățenilor vor expira în anul 2021.

Având în vedere situația pandemică, dar și în vederea evitării aglomerațiilor și cozilor în sediile instituției, Agenția Servicii Publice (ASP) vine cu recomandarea către cetățeni de a se asigura din timp să obțină pașaportul cetățeanului Republicii Moldova.

Verificarea valabilității pașaportului poate fi efectuată prin accesarea paginii web oficiale a ASP www.asp.gov.md, aplicația „Verifică statutul documentului”.

Cetățenii Republicii Moldova au dreptul să dețină concomitent două pașapoarte valabile. Cererea de eliberare a actelor de identitate poate fi depusă în orice Centru multifuncțional, indiferent de înregistrarea la domiciliu sau reședința solicitantului”, au precizat reprezentanții ASP.

Termenul de perfectare a actelor de identitate poate varia de la 24 de ore la 30 de zile, iar prețul este de la 850 la 2.980 de lei. Pentru obținerea actelor de identitate, solicitanții pot depune o cerere în cadrul tuturor centre multifuncționale din țară.

sinteza.org

Lasă un răspuns