Restanțele salariale pentru angajații întreprinderii de stat CFM, vor fi achitate

ACTUAL

Restanțele salariale pentru angajații întreprinderii de stat „Căile Ferate ale Moldovei” vor fi achitate. În acest sens au fost déjà identificate resursele necesare. Despre aceasta au anunțat în cadrul unei conferințe de presă, administrația întreprinderii.

Acum compania achită restanțele salariale angajaților săi pentru luna noiembrie anul trecut. Fondurile necesare au fost strânse printr-o licitație cu vânzarea a fierului uzat în valoare de 16 milioane 800 mii lei. Potrivit șefului departamentului juridic al întreprinderii, problema putea fi rezolvată anterior însă procesul a fost amânat din cauza faptului că agentul economic, în urma rezultatelor licitației, a refuzat să semneze procesul verbal privind rezultatele licitației.

Raisa Oboroc, șef, departamentul Juridic, CFM

„Ceea ce ține de refuzul participantului câștigător de a semna procesul verbal. Vreau să vă anunț încă o dată că în conformitate cu art.29 participantul care a adjudecat bunul dar ar refuza să semneze procesul verbal privind rezultatele licitării este lipsit de dreptul de a participa în continuare la licitația privind bunul adjudecat. În acest caz, acontul depus de participant nu se restituie și licitația urmează să aibă loc în cadrul aceleiași situații în aceleași condiții. Întrucât agentul participant a refuzat semnarea procesului verbal motivând insuficiența financiară sau motive personale, noi am demarat procedura în continuare și într-un final am reușim să comercializăm bunurile 16 milioane de lei a valorii lotului expus la 8 milioane de lei”

Vitalie Mucan, prim-vicedirector pentru planificarea strategică la CFM a negat zvonurile că administrația întreprinderii, sub masca fierului vechi, vinde acum active valoroase ale Căilor Ferate, ceea ce ar putea duce la falimentul întreprinderii.

Vitalie Mucan, prim-vicedirector pentru planificarea strategică la CFM

«În primul rând, acesta nu este metal, nu tăiem vagoane, nu tăiem locomotive diesel. Acesta este un metal care nu este utilizat în procesul tehnologic. Din 2,84 tone de fier vechi, 800 de tone sunt deșeuri de producție. Există zvonuri că tăiem șinele acolo, tăiem calea ferată pentru a plăti salariile. Nu este adevarat. Deșeurile metalice nu sunt accentul principal pe care îl vom supraviețui în detrimentul fierului vechi.

Potrivit acestuia, întreprinderea în prezent restructurează activele la fel se face o analiză a activelor care sunt mai importante, a celor care trebuie mărite. În viitorul apropiat, conducerea întreprinderii va propune un plan pentru a depăși situația de criză în care se află întreprinderea. Vitalie Mucan a subliniat că actuala criză de la CFM este rezultatul gestionării defectuoase a întreprinderii timp de 10 ani.

Vitalie Mucan, prim-vicedirector pentru planificarea strategică la CFM

«Acum dezvoltăm un volum mai mare de transport de mărfuri, în ceea ce privește traficul de pasageri, în ciuda pandemiei, trimitem scrisori Ucrainei, Rusiei, Belarusului pentru a relua traficul de pasageri. Dar transportul intern de pasageri și infrastructura fără subvenții de stat vor fi dificil de întreținut».

Sarcina principală a administrației este acum achitarea integrală a restanțelor salariale. Potrivit lor, se depune toate eforturile anume în această direcție iar datoriile vor fi achitate. Pe data de 4 martie, angajații „Căii Ferate” au protestat în diferite regiuni ale țării. Oamenii și-au cerut plata urgentă a salariilor, pe care nu le-au primit de patru luni. La Chișinău a avut loc un protest și în fața clădirii prezidențiale, însă președintele Maia Sandu nu a ieșit în fața manifestanților.
Săptămâna viitoare, o comisie parlamentară specială, creată la inițiativa PSRM, îl va audia pe directorul general al întreprinderii Calea ferată. Comisia include reprezentanți ai tuturor fracțiunilor parlamentare.
Datoriile „CFM” se ridică la peste 665 milioane lei, dintre care 92 milioane sunt doar restanțe salariale.

Sursa: a-tv.md

sinteza.org

Lasă un răspuns