Ilan Șor o avertizează pe Maia Sandu în privința capriciilor ei politice: Fiecare deces va fi pe conștiința dvs.

shor 1280x853 1 POLITIC

Președintele Maia Sandu trebuie să-și asume toate deciziile politice pe care le va lua, având în vedere situația pandemică din țară, avertizează liderul Partidului Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, într-o postare pe Facebook. El menționează că Republica Moldova a ajuns la un nou „record” de infectări cu COVID-19, în timp ce șeful statului continuă să ceară alegeri anticipate, ceea ce ar aprofunda și mai mult criza și ar provoca majorarea numărului de infectări.

Ilan Șor menționează că Republica Moldova a ajuns la un nou număr maxim de infectări – 1800, iar numărul deceselor provocate de virus s-a dublat. „Aceasta nu mai este stare de urgență, ci un dezastru național”, menționează deputatul.

Iar în această situație, Maia Sandu continuă să insiste că țara nu are nevoie de guvern cu depline atribuții, care, imediat, fără cadouri și pomeni, insuficiente pentru oprirea pandemiei, va începe discuțiile cu producători de vaccinuri și să identifice mijloace pentru achiziționarea unor loturi importante de preparate.

„Chiar și în condiții de dezastru național, dvs. continuați să insistați pe desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, care pentru o perioadă îndelungată va amâna formarea unui guvern care să poată asigura imunizarea întregii populații a țării. Nu mai vorbim despre faptul că din cauza întâlnirilor electorale, din cauza aglomerărilor la secțiile de votare și în apropierea lor va provoca noi focare necontrolate de infectare”, menționează liderul Partidului „ȘOR”.

În acest context, el o atenționează pe Maia Sandu că toate decesele provocate de noul coronavirus vor fi pe conțiința ei, dacă o are. „Sunteți în drept să luați decizia care v-o doriți, dar să țineți minte că, începând din această zi, ziua unui nou antirecord, fiecare deces va fi pe conștiința dvs. Desigur, dacă aveți conștiință”, punctează Ilan Șor.

Amintim că Partidul „ȘOR” a fost prima forță politică parlamentară care a cerut dizolvarea actualului Parlament. Formațiunea cere însă ca alegerile anticipate să fie organizate după ce va fi instaurat un guvern plenipotențiar care va administra statul până la scrutin, pentru a evita aprofundarea crizei economice și pandemice. Actualul guvern, aflat în demisie, are împuterniciri limitate, inclusiv în asigurarea campaniei de vaccinare a populației împotriva COVID-19.

sinteza.org

Lasă un răspuns