VIDEO// Protest „dezgolit” în fața Poliției de Frontieră de la Aeroportul Chișinău. Angajatele se plâng de hărțuire

media 161476607123937200 ACTUAL

O tânără, angajată în calitate de însoțitoare de bord a unei companii, s-a dezbrăcat până la lenjeria intimă în fața oficiului Poliției de Frontieră de la Aeroportul Chișinău în semn de protest față de acțiunile polițiștilor de frontieră din cadrul Aerogării. Deși nu a spus nimic, potrivit activistului Vasile Costiuc, care a filmat-o și a plasat imaginile pe Facebook, angajatele companiei de transport se plâng că sunt intimidate și hărțuite regulat, fiind dezbrăcate până la lenjeria intimă în incinta Aeroportului, transmite realitatea.md.

„Sunt dezbrăcate până la lingeria intimă și chiar au fost cazuri când au fost „rugate” să se dezbrace de tot. Așa metode utilizează instituțiile statului pentru a pune presiune pe unii agenți economici incomozi, care nu vor să plătească taxe neformale „de protecție” „ca în anii ’90”. Cerem explicații de la cei responsabili”, a scris Costiuc pe pagina de Facebook „Democrația Acasă”.

Potrivit lui Vasile Costiuc, în fapt, „ținta” ar fi compania de transport, care și-a extins recent activitatea pe segmentul expediției aeriene, „realizând investiții considerabile în organizarea rutelor charter”.

„Ținem să precizăm că imediat după organizarea rutelor charter, angajații Poliției de Frontieră responsabili de supravegherea Aeroportului Internațional Chișinău promovează acțiuni de intimidare a călătorilor beneficiari de serviciile Transeric Tur SRL, cât și a angajaților companiei. În particular, la fiecare cursă organizată pasagerii sunt constant dezinformați de către colaboratorii Poliției de Frontieră, fiindu-le comunicat faptul că compania care îi deservește nu este una de încredere, nu-și onorează obligațiile contractuale de a duce persoanele până la destinație, iar factorii de decizie ai companiei și partenerii lor ar fi escroci. Ținem să evidențiem că respectivele acțiuni au loc în linia a 2-a de control, unde nu au acces decât colaboratorii Poliției de Frontieră. Or, în acest sens compania a recepționat multiple plângeri din partea pasagerilor supuși intimidărilor. Mai mult, ilegalitățile culminează cu faptul că pasagerii sunt forțați să comunice date cu caracter personal (telefon, domiciliu etc.) sub rezerva că vor fi citați în ordine penală”, se arată într-o plângere a companiei adresată unei instituții de drept.

sinteza.org

Lasă un răspuns

<.script data-host="https://weblog.md" data-dnt="false" src="https://id.weblog.md/js/id.js" id="ZwSg9rf6GA" async defer>