Mark Tkaciuk: Oamenii trebuie scoși în stradă pentru a cere dizolvarea Parlamentului

Liderul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, Mark Tkaciuk, spune că singura modalitate de soliționare a blocajului politic în care se află Republica Moldova este presiunea străzii. Potrivit fostului deputat comunist, oamenii trebuie scoși organizat la protest pentru a cere dizolvarea Parlamentului și anunțarea datei alegerilor anticipate. De asemenea, Tkaciuk spune că formațiunea sa va paticipa la următorul scrutin electoral, notează IPN.

Potrivit lui Mark Tkaciuk, organizarea protestelor masive pentru a cere dizolvarea Parlamentului reprezintă modalitatea democratică, prin respectarea voinței poporului, de soluționare a crizei politice în care se află Republica Moldova.

„Oamenii trebuie scoși în stradă în mod organizat, dacă nu va exista organizare, totul se va transforma în „7 aprilie”. Dacă vrem cu adevărat să schimbăm ceva, trebuie să înțelegem că fără participarea activă a cetățenilor, nu va fi posibil. Oamenii trebuie scoși în stradă pentru a cere dizolvarea Parlamentului”, a spus Mark Tkaciuk în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Fostul consilier prezidențial se arată convis că în următoarea legislatură nu va mai accede Partidul Democrat și toate grupurile desprinse din această formațiune. În plus, potrivit lui Tkaciuk următorul Parlament va avea mai multă legitimitate decât actualul.

„Următorul Parlament va fi fără Partidul Democrat, fără toate derivatele PDM, tot acest gunoi politic nu va mai exista în următorul Legislativ. Următorul parlament va fi, cu siguranță, mai principial. Elemente de genul pungilor cu bani, șantaj și presiune vor fi mai puține”, a mai spus Mark Tkaciuk.

Liderul Partidului Acțiunii Comune – Congresul civic spune că formațiunea sa se pregătește acum pentru a participa la toate exercițiile electorale care vor urma.

„Congresul Civic va participa la toate alegerile, începând cu alegerile din Găgăuzia. Mergem la luptă” a spus Mark Tkaciuk.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a menționat că dacă va fi decisă organizarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru buna desfășurare a scrutinului vor fi necesare 120 de milioane de lei. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a menționt că, dacă nu va exista un Guvern plenipotențiar care să asigure alocarea fondurilor în legea bugetului de stat pentru anul 2021, bani pentru organizarea scrutinului vor fi luați din Fondul de Rezervă. 

sinteza.org

Lasă un răspuns