Se anunță protest la Parlament, după ce peste 7000 de părinți au cerut ca elevii să nu învețe la distanță

Un protest va avea loc pe 5 martie în fața Parlamentului împotriva deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), potrivit căreia de la 1 martie copiii revin la ore online.

Organizatorii roagă să fie susținuți și de profesori, întrucât potrivit lor, rezultatele lecțiilor online tind spre zero. Aceștia sunt de părere că școala este un loc sigur unde un copilul se poate afla.

„Se organizează un protest pentru a redeschiderea instituțiilor școlare. Pentru dreptul la învățătură, la școală, cu prezența fizică. Suntem împotriva lecțiilor online! Copiii la școală – părinții la lucru”, au declarat organizatorii.

De asemenea, anterior a fost lansată și o petiție adresată președintelui CNESP, prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi și avocatului copilului Maia Bănărescu, care în mai puțin de 48 de ore a fost semnată de peste 7000 de persoane.

Amintim că conform Hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică din 26 februarie, se dispune organizarea desfăşurării la distanţă a procesului educațional în cadrul instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, în instituțiile publice şi private.

sinteza.org

Lasă un răspuns

<.script data-host="https://weblog.md" data-dnt="false" src="https://id.weblog.md/js/id.js" id="ZwSg9rf6GA" async defer>