DOC// 650 mii lei va cheltuii în acest an Președinția pentru restaurante, mese și fourchette-uri

maia sandu 660 osce parliamentary assembly flikr ECONOMIC

Chef pe timp de ciumă. Într-un an de criză pandemică și economică, Președinția condusă de Maia Sandu a alocat 650 de mii de lei pentru restaurante, mese și fourchette-uri. Potrivit planului de Achiziții pentru 2021, semnat de către secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu, 650 de mii de lei sunt prevăzuți pentru servicii de deservire a delegațiilor oficiale străine. Dacă verifică exact ce servicii planifică să contrasteze Aparatul Președintelui, aflăm că este vorba despre Servicii de restaurant și de servire a mâncării.

Totodată, pentru cazarea delegațiilor oficiale s-au alocat 250 de mii de lei, iar pentru transport – 200 de mii de lei. Arendarea sălilor pentru delegații oficiale străine costă încă 100 de mii de lei.

Amintim că Președinția a alocat, în acest an, 280 de mii de lei pentru flori. În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a fost întrebată despre aceste cheltuieli luxoase. Atunci, președintele a spus că își dă cuvântul de onoare că aceste achiziții nu vor avea loc. A doua zi, Președinția a anunțat licitația pentru a procura flori, iar suma contractului a rămas neschimbată – 280 mii lei.

DOC// 650 mii lei va cheltuii în acest an Președinția pentru restaurante, mese și fourchette-uri
sinteza.org

Lasă un răspuns