Ceban se arată dezamăgit: Unii funcționari publici și șefi de direcții vor pleca din funcții

ion ceban propune sa fie scoase la licitatie terenuri municipale pentru a coperi deficitul din buget 150280 1588876739 POLITIC

Primarul Capitalei, Ion Ceban, se arată dezamăgit de unii funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Chișinău. Astfel, a anunțat că „în următoarele zile, unii vor pleca din funcții”.

Edilul a menționat că „dacă anul trecut am tot împărțit bonusuri și am așteptat ca unii funcționari publici să crească profesional, anul acesta voi aprecia după merit”.

Recent am evaluat performanțele profesionale ale funcționarilor publici din cadrul subdiviziunilor structurale, ale autorităților administrației publice municipale pentru anul 2020, în baza regulamentului în vigoare”, a anunțat Ceban.

Angajații au prezentat raportul pentru 2020 la capitolul realizarea obiectivelor, problemele de bază cu care se confruntă, dar și prioritățile fiecărei entități pentru anul curent.

„Comisia a evaluat șefii, deoarece de ei depinde în mare parte cum sunt planificate prioritățile de bază. Evaluarea este importantă, deoarece conducătorii pun baza și inițiază procesele importante din APL. Sincer, am rămas dezamăgit de unii dintre ei, care habar nu au cu ce se ocupă direcția respectivă. Pe unii chiar i-a luat prin surprindere anumite întrebări. Alții, care de ani buni se află în aceste funcții, cred că vom trece cu vederea și de această dată”, a menționat primarul Capitalei.

Astfel, majoritatea angajaților au primit calificativul – „satisfăcător” și „nesatisfăcător”.

Respectiv, în zilele următoare unii funcționari publici vor pleca din funcții, iar până la anunțarea unui nou concurs, interimatul funcției va fi asigurat de altă persoană din direcție. Nu aleg oamenii pe domenii politice, dar vreau ca în funcțiile de conducere a Primăriei Chișinău să fie angajați oameni competenți, profesioniști, care să lucreze în beneficiul cetățeanului”, a conchis Ceban.

sinteza.org

Lasă un răspuns