Un procuror din municipiul Chișinău a omis să includă anumite date despre venituri și bunuri

cms image 000048806 ACTUAL

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a verificat averea unui procurorului Vitalie Călugăreanu din Procuratura de circumscripție Chișinău și a constatat încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale. În cadrul controlului averii inițiat în anul 2019, au fost constatate neincluderea unor date și informații din declarațiile de avere și interese personale, depuse de către familia procurorului în perioada 2016-2018.

„La completarea declarațiilor, procurorul a omis să includă veniturile sub formă de alimentare card cu numerar pe conturile bancare deschise pe numele său, în mărime totală de circa 34 de mii de lei și trei bunuri imobile, deținute de familia acestuia – două apartamente și cota-parte 1/38 din încăperea nelocativă, toate amplasate în municipiul Chișinău”, au anunțat reprezentanții ANI.

Conform legislației speciale a ANI, procurorul și soția sa au beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul controlului. Însă, din declarațiile acestora, inspectorul de integritate a respins o parte dintre argumentele prezentate din lipsa probelor concludente.

Deoarece, includerea unor date incomplete în declarațiile de avere denotă prezența unei suspiciuni rezonabile de săvârșire a infracțiunii de ”fals în declarații”, inspectorul de integritate a remis un denunț la Procuratura Generală pentru examinarea cauzei sub aspect penal.

Totodată, procurorul are termen de 30 de zile pentru a rectifica declarațiile de avere în care a admis aceste omisiuni.

sinteza.org

Lasă un răspuns