SONDAJ BOP// Doar 4 partide ar accede în Parlament în caz de alegeri anticipate

POLITIC

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, doar 4 partide ar accede în Legislativ. Cel puțin asta arată datele Barometrului Opiniei Publice prezentate astăzi.

Din totalul de respondenți, situația politică este cu mult diferită față de procentul celor deciși. În primul caz, din totalul moldovenilor care au participat la sondaj, reiese că doar 3 partide ar accede în viitorul Parlament. PAS – 29,6%, PSRM – 16,2%, iar Partidul Șor – 5,3%.

Însă, dacă este să luăm în calcul doar procentajul celor deciși, peste pragul electoral ar fi și Partidul Nostru. Astfel, din 60,9% din respondenți, PAS ar acumula 48,8%, PSRM – 26,6%, Partidul Șor – 8,7%, iar Partidul Nostru – 6,2%. Totuși trebuie de atras atenția că opțiunea a aproape 40% din respondeți nu a fost luată în calcul.

Sondajul a fost realizat de compania CBS Research la comanda Institutului de Politici Publice pe un eșantion de 1108 respondenți din 86 de localități. Cercetările au fost realizate în perioada 28 ianuarie – 14 februarie, marja de eroare estimată de organizatori fiind de 3%.

SONDAJ BOP// Doar 4 partide ar accede în Parlament în caz de alegeri anticipate

sinteza.org

Lasă un răspuns