Ion Ceban, după o inspecție în teren: Unele WC-uri trebuie să le cauți cu GPS-ul

ion ceban propune sa fie scoase la licitatie terenuri municipale pentru a coperi deficitul din buget 150280 1588876739 POLITIC

După o vizită în teren, primarul general Ion Ceban spune că situația este dezastruoasă, iar unii responsabili de la Preturi spun că lucrurile se reabilitează, dar în realitate nu este așa. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de azi dimineață.

„Ieri, de dimineață și până seara târziu, am hoinărit la propriu pe străzile orașului, prin multe parcuri din sectoare, în diferite instituții, începând cu ZOO și alte străzi principale. Am vorbit cu oamenii pe străzi, am întrebat cum e activitatea Primăriei. Pe de o parte, oamenii spun că lucrurile se îmbunătățesc, pe de altă parte unele lucruri lasă de dorit. Am fost foarte decepționat de ceea ce am văzut. Situația după părerea mea este gravă. Poate întreprinderile municipale nu fac față, dacă nu fac față nu înțeleg de ce se țin cu dinții de funcții. Dacă conducătorii dorm sâmbăta și duminica, nu este o problemă, dar trebuie să fie cineva de serviciu în teren. Și indiferent de ziua săptămânii trebuie să fie curat și organizat”, a declarat acesta.

Edilul a cerut responsabilii de la Primărie să nu mai dea vina unii pe alții.

Eu m-am săturat să ascult că Direcția Comunal Locativă învinuiește instituțiile de sobor sau consilierii municipali, consilierii municipali învinuiesc direcțiile. Am găsit WC-uri publice care trebuie să le cauți cu GPS-ul. Dar ele sunt. De exemplu în parcul La Izvor. Trebuie să te obosești să ajungi la WC-ul cela. Am vorbit cu doamna de acolo, ea a zis că vin câteva persoane, ea primește salariu. E un WC foarte modern, pentru care noi am cheltuit sute de mii de lei. În același timp, în alte parcuri din capitală noi nu avem WC-uri. Bine că nu l-ați ascuns undeva prin Condrița, să îl caute cineva cu lumânarea.

Și la costurile instalațiilor. S-ar părea o situație banală, dar nu este banală. Începând cu Parcuri, scuaruri – accesul la aceste lucruri elementare lipsește. Cineva a cheltuit bani ca să ajungă în zone, care nu sunt pe hartă”, a punctat Ceban.

Edilul a dat garanții că aceste lucruri se vor schimba curând.

sinteza.org

Lasă un răspuns