Hotărârea de repunere în funcție a directorului cimitirului „Sfântul Lazăr”, contestată

cimitir ACTUAL

Hotărârea instanței prin care Pavel Eni a fost repus în funcția de director al cimitirului „Sfântul Lazăr” a fost contestată. Despre aceasta a anunțat Ludmila Boțan, director al Combinatului servicii funerare în cadrul ședinței primăriei.

„La data de 18 februarie, de către Judecătoria sectorului Ciocana, a fost emisă încheierea prin care a fost dispusă anularea ordinului întreprinderii municipale Combinatul servicii funerare, prin care a fost suspendat din funcție domnul Pavel Eni. Deja am depuse recursul la Curtea de Apel, prin care contestăm această încheiere”, a declarat Ludmila Boțan, citată de IPN.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că, deși există prezumția nevinovăției, au existat acele imagini în care se vedea cum oamenii își împărțeau banii pentru locurile în cimitir. „Eu vă rog să faceți tot posibilul ca persoana să nu aibă ce căuta în instituțiile subordonate întreprinderii pe care o gestionați”, a mai spus Ion Ceban.

Directorul Cimitirului „Sfântul Lazăr”, adjunctul său, un maistru de la Cimitirul „Sfântul Lazăr”, dar și alte persoane, sunt cercetați într-un dosar penal ce vizează o schemă de îmbogățire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare. Potrivit reprezentanților Centrului Național Anticorupție, dosarul, care însumează peste 140 de episoade de corupere, va ajunge în curând în instanța de judecată, iar în fața magistraților urmează sa fie aduși 28 de inculpați.

Potrivit CNA, în cadrul acestei scheme, în doar trei luni, au fost încasați peste jumătate de milion de lei. Conform datelor anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci, care constituie 1 051 de lei, și plăți suplimentare care se ridicau până la cinci sau șapte mii de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerve un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel, trebuiau să plătească dublu față de taxa de stat de 4 612 lei.

sinteza.org

Lasă un răspuns