Dumbrăveanu: Să uităm de luptele politice și să le permitem medicilor să salveze vieți

27168106 ACTUAL

Viorica Dumbrăveanu, fostul Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, vine cu un îndemn către societate, către oamenii politici și persoanele respeonsabile pentru a fi solidari cu medicii – îngerii în halate albe.

”Covid-19 este o încercare la nivel global. Moldova nu este o excepție. Infecția lovește în sănătate, răpește vieți omenești, extenuează eforturile lucătorilor medicali.

Am făcut față provocării, grație profesionalismului și dedicației personalului medical. Dar reiterez, am pierdut lupta adeseori din cauza dezinformării, ba și mai grav, din cauza manipulării opiniei publice.

Analizând acțiunile întreprinse în lupta cu infecția Covid-19, nu pot să nu remarc instituirea Centrului Covid, precum și intensitatea actului medical acordat de personalul Centrului vizat.

Profesioniștii Centrului, 80 % sunt angajații SCM „Sfânta Treime”, care au salvat situația în municipiul Chișinău, dar cel mai important al pacienților suspecți și confirmați pozitiv.

Și acum, vă rog, să reparăm greașeala istorică, să ne întoarcem cu fața plină de recunoștință către sistemul medical, să apreciem la justa valoare activitatea personalului.

Să uităm de luptele politice, editoriale și să le permitem îngerilor în halate albe să continue salvarea sănătății, societății și respectiv sensului de mâine al țării”.

sinteza.org

Lasă un răspuns