DOC// Procuratura Anticorupție: Semnătura lui Ilan Șor a fost falsificată

POLITIC

Semnătura aplicată de Ilan Șor pe un Proiect de Hotărâre a Parlamentului a fost falsificată. Acesta e răspunsul Procuraturii Anticorupție la sesizarea deputatului Dumitru Alaiba.

Astfel, potrivit raportului de constatare tehnico-științifică nr. 13 din 25 ianuarie 2021, semnăturile lui Ilan Șor aplicate pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cetățeanul Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

Însă, Procuratura Anticorupție a decis să nu pornească dosar penal, motivând că „deși, formal, fapta conține semnele infracțiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanță, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracțiuni”.

Amintim că proiectul de lege privind creare a unei Comisii parlamentare speciale care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig S.A și eventuale atacuri raider asupra companiei a fost prezentat în Parlament vineri, 27 noiembrie. Detaliul care a stârnit curiozitate în rândul deputaților a fost semnătura lui Ilan Șor pe acest proiect, înregistrat și prezentat de fostul democrat și actual deputat al platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu.

A doua zi, pe 28 noiembrie, Dumitru Alaiba a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să fie clarificat cum a fost posibil ca Ilan Șor să fi semnat un proiect de lege, în timp ce nu s-ar afla în țară.

Semnătura falsificată – ILAN ȘOR by Sinteza on Scribd

sinteza.org

Lasă un răspuns