Trei minori au spart 35 de automobile în 10 zile, cauzând un prejudiciu de 76 mii lei. Ce riscă

broken auto glass 628 ACTUAL

Trei minori cu vârstele de 14 și 16 ani, originari din Chișinău și Comrat, au fost reținuți de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție Chișinău, pentru comiterea mai multor furturi din automobile. Potrivit oamenilor legii, în perioada 7-18 februarie, au pătruns în circa 35 de automobile prin deteriorarea geamurilor, cauzând un prejudiciu estimat de circa 76 mii lei.

Aceștia activau pe timp de noapte, spărgând geamurile automobilelor parcate cu un ciocan pentru spargerea geamurilor în caz de accidente rutiere. Astfel, minorii au pătruns în mai multe mașini parcate în curțile blocurilor de locuit amplasate pe strada Trandafirilor, bulevardul Cuza-Vodă, bd. Gagarin, bd. Decebal și șoseaua Muncești, de unde au sustras bunurile materiale găsite în interior.

Urmare a acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspecții în comiterea infracțiunilor au fost reținuți și escortați la inspectorat. Polițiștii au acumulat probe concludente în privința lor, iar în cadrul acțiunilor procesual-penale aceștia și-au recunoscut vina povestind cu lux de amănunte unele episoade. Bunurile materiale sustrase au fost vândute.

În privința minorilor au fost pornite șapte cauze penale pentru furt și 28 de procese contravenționale pentru „diistrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine”.

Minorii nu sunt la prima abatere și sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

sinteza.org

Lasă un răspuns