Cererea de retragere a cetățeniei române a lui Chicu: Codreanu, invitat la ANC

collage 13 768x576 1 POLITIC

Fostul deputat român Constantin Codreanu a depus o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) în care cere retragerea cetățeniei române a premierului moldovean, Ion Chicu, pentru declarațiile denigratoare în adresa statului român. Astăzi, 18 februarie, Codranu a fost invitat la ANC.

Sunt invitat, astăzi, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie în calitate de persoană care a formulat cererea de retragere a cetățeniei române numitului Ion Chicu. Revin cu detalii”, a anunțat Codreanu.

„Sunteți de acord că trebuie să îi fie retrasă cetățenia română fostului premier al R. Moldova care a atacat în termeni duri România?”, întreabă Codreanu.

Amintim că deputatul român Constantin Codreanu a solicitat, la sfârșitul lunii mai 2020, retragerea cetățeniei române pentru Ion Chicu.

Reacția lui Codreanu vine ca urmare a scandalului diplomatic provocat de Chicu, după ce a calificat România drept „cel mai corupt stat din Europa”, numindu-l pe eurodeputatul Siegfried Mureșan un „ratat”.

Ion Chicu susține că a obținut cetățenia română la începutul anilor 2000, deoarece avea nevoie de ea în dezvoltarea afacerilor sale. El a declarat că a obținut cetățenia română în anul 2002, într-o perioadă în care avea afaceri ce se desfășurau și în România.

Astfel, el a lăsat de înțeles că singurul motiv care l-a determinat să obțină pașaport românesc acesta și a fost: „Este clar că cetățenia UE dacă te gândești așa ca businessman oferea multe posibilități și am mers pe această oportunitate. Eu respect foarte mult statul român și statul moldovenesc, bineînțeles, în primul rând, pentru că aici e patria mea”.

sinteza.org

Lasă un răspuns