Frauda cu carduri: Directorul adjunct de la Penitenciare, reținut de SIS

2642297 ECONOMIC

Directorul adjunct de la Penitenciare a fost reținut în această dimineață de SIS. Potrivit informației ar avea legături cu escrocheria „securitatea bancară”.

Surse apropiate anchetei susțin că despre Demcenco ar fi făcut declarații șeful Penitenciarului nr. 18 Brănești, Viorel Perciun, iar în această dimineață acesta fost reținut de către procurori cu suportul SIS, informează Deschide.md.

Amintim că anterior procurorii și mascații de la Fulger, în data de 10 februarie, au efectuat mai multe percheziții pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și la Penitenciarul nr. 18 Brănești, care s-a soldat cu reținerea a 12 persoane, dintre care și colonelul de justiție, Viorel Perciun.

Aceștia sunt suspectați de comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Grupul ar fi activat în cadrul penitenciarului de la Brănești care ar fi dotat cu tehnică specială, iar de la domiciliile celor vizați s-ar fi ridicat sume de bani în mărime de aproximativ 5 milioane de lei.

Pe întreg teritoriul R.Moldova, din 2019 până în prezent ar fi fost înregistrate 2.800 de cauze penale cu un prejudiciu total de 2.700.000 de euro.

sinteza.org

Lasă un răspuns