Preotul care a omorât copilul la botez și-a aflat pedeapsa

screenshot 2 2 ACTUAL

Preotul din Suceava care a înecat copilul în cristelniță la botez și-a aflat pedeapsa inițială, cea dată de Patriarhia Română.  Reamintim că după o zi petrecută la Terapie Intensivă copilul a murit. 

Preotul a fost suspendat și nu mare voie să slujească în biserici până la finalizarea anchetei, anunță Patriarhia. 

„Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a explicat Vasile Brănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române la medikatv.ro. 

În paralel, a început și o anchetă a Poliției care au dat startul anchetei pentru ucidere din culpă. 

Copilul a înghițit nu mai puțin de 110 ml de apă, cantitate care a fost aspirată de salvatorii care au fost chemați de urgență la spital. Totul a fost relatat de tatăl copilului. 

Acesta a povestit pentru Monitorul de Suceava cum a decurs slujba: „L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Dan Teodorovici, bebeluşul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la faţa locului, l-a resuscitat şi apoi l-a transportat la spital.

sinteza.org

Lasă un răspuns