Igor Dodon: La ceremonia de învestire a Maiei Sandu vor participa peste 240 de persoane

dodon sandu 1 POLITIC

La ceremonia de învestire a Maiei Sandu ar putea participa peste 240 de persoane, afirmă Igor Dodon. Șeful statului în exercițiu susține că Executivul ar urma să facă excepție de la măsurile restrictive în acest sens.

Liderul neformal al socialiștilor a declarat în cadrul unei emisiuni difuzate la Prime TV că s-a depus o cerere la Guvern, astfel încât evenimentul să poată fi organizat. Politicianul a mai dezvălui că invitațiile au fost transmise, iar el a primit-o deja.

Totodată, Dodon afirmă că în weekend la Președinție și Palatul Republicii a avut loc repetiția evenimentului, cu prezența fizică a Maiei Sandu.

Precizăm că, după ședința de luni cu Ion Chicu și Zinaida Greceanîi, Dodon anunța că inaugurarea președintei alese va avea loc pe 24 decembrie, cu prezența sa, a premierului și a speakerului. Pe de altă parte, Maia Sandu declara acum două săptămâni că învestirea sa în funcție se va desfășura restrâns, cu participare limitată, punctând că „există o lege care stabilește cum trebuie să aibă loc inaugurarea și, potrivit ei, trebuie invitați reprezentanți ai mai multor instituții”.

sinteza.org

Lasă un răspuns