Premierul Ion Chicu a avut o discuție telefonică cu omologul său rus, Mihail Mișustin

mishustin kiku POLITIC

Premierul Ion Chicu a purtat astăzi o discuție telefonică cu prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin. Oficialii au vorbit despre progresele realizate pe agenda bilaterală și oportunitățile de dezvoltare și consolidare a relațiilor moldo-ruse în diverse domenii de interes reciproc.

În cadrul discuției, Ion Chicu a mulțumit omologului său pentru acordarea ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 275,0 milioane de ruble rusești, oferit de Guvernul Federației Ruse agricultorilor din țara noastră, care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale. De asemenea, s-a discutat și despre ajutorul umanitar acordat de Federația Rusă în perioada pandemiei, dar și despre lotul de vaccin antigripal livrat Republicii Moldova.

Șefii Guvernelor și-au exprimat interesul reciproc pentru impulsionarea relațiilor comerciale ce vizează parteneriatul de cooperare dintre cele două state și s-a accentuat importanța restabilirii volumului de schimburi comerciale moldo-ruse cu livrarea produselor autohtone pe piața rusă.  

Premierii au făcut un schimb de opinii privind reuniunea Consiliului interguvernamental eurasiatic care va avea loc în format online pe parcursul săptămânii curente.

sinteza.org

Lasă un răspuns