Premierul Ion Chicu: „Investițiile în dezvoltarea localităților rurale vor continua și în 2021”

Premierul Ion Chicu, Guvern, Taraclia, satele moldovei ACTUAL

Prim-ministru Ion Chicu a avut o întrevedere cu președintele raionului Taraclia, Ivan Paslari, la care a discutat despre situația social-economică din raion și prioritățile autorităților publice locale (APL) în contextul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021.

Premierul a reiterat că Guvernul va continua investițiile masive în infrastructură și în anul viitor: ”Suntem la etapa de definitivare a proiectului Bugetului pentru anul 2021. Vom continua implementarea proiectului „Drumuri Bune” pentru care sunt prevăzute, preventiv, 900 milioane lei”, a declarat Ion Chicu.

În context, șeful Executivului a fost informat despre implementarea proiectului ”Drumuri Bune”, care înregistrează abateri de la termenii prevăzuți în contracte. Ion Chicu a solicitat să fie întreprinde toate măsurile necesare, pentru evitarea restanțelor. Proiectul pentru anul curent prevede reabilitarea mai multor porțiuni de drum în 21 de localități. În acest scop, din Bugetul de Stat au fost alocate cca 16.5 milioane de lei.

Premierul a fost informat că situația epidemiologică în raion este stabilă, numărul persoanelor infectate a depășit pragul de 1000, însă 80%  dintre locuitori s-au vindecat complet.

Președintele raionului Taraclia a apreciat conlucrarea cu autoritățile publice centrale și a menționat că au fost implementate zeci de proiecte de infrastructură, cu susținerea Guvernului și a partenerilor externi.

A fost abordat și subiectul privind implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, care prevede dezvoltarea infrastructurii de management al deșeurilor în mai multe raioane ale țării, inclusiv în Taraclia.

sinteza.org

Lasă un răspuns