Mihai Ghimpu a avut dreptate la TV8. Maia Sandu a promis că va aduce un Procuror European

Mihai Ghimpu, Maia Sandu, Procuror European, Procuror General, PAS, PL, Mariana Rață, Cutia Neagră POLITIC

Fostul lider al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8 că așteapta ca Maia Sandu să se țină de cuvânt și să aducă un Procuror European.

Ghimpu a declarat că atunci când era PL la guvernare, Maia Sandu îi reproșa lui Ghimpu că s-ar opune numirii în funcția de Procuror General a unui Procuror din UE.

Politicianul a fost însă contrazis de câteva ori de moderatoarea emisiunii, Mariana Rață, care a declarat că nu-și amintește ca Maia Sandu să fi promis vreodată că va numi un Procuror European.

Totuși o emisiunie de la TV8 din 2019 o contrazic pe Mariana Rață. Și asta pentru că și în respectiva emisiune, Maia Sandu promitea demiterea Procurorului General și numirea unui Procuror European.

Mihai Ghimpu a avut dreptate la TV8. Maia Sandu a promis că va aduce un Procuror European

„De asemenea noi vom înainta propunerea de a-l demisiona pe procurorul general și de a aduce unul european în locul lui”. declara atunci Maia Sandu.

Ideea unui Procuror European a fost mai întâi lansată de Partidul Liberal, apoi preluată în timpul protestelor din 2016 de către Andrei Năstase și Maia Sandu. Totuși atunci când au fost în alianță cu PSRM și controlau guvernarea, cei din blocul ACUM, dar în special Maia Sandu, a insistat pe constituirea unei comisii independente care să aleagă prin concurs Procurorul General. Ca urmare a respectivei inițiative a Maiei Sandu, Alexandr Stoianoglo a ajuns în funcția de Procuror General, obținând cel mai mare punctaj.


sinteza.org

Lasă un răspuns