VIDEO – Un deputat PSRM vrea să-și depună mandatul și să plece din Parlament! Care este motivul

42044 POLITIC

Deputatul PSRM, Alexandr Nesterovskii, ar putea să nu mai revină în Parlament după vacanța de iarnă.

Deputatul le-a promis alegătorilor săi, până în februarie 2021, să-și depună mandatul, dacă nu-și va îndeplini promisiunile electorale pentru orașul Bălți.

Declarația a fost făcută la 10 februarie 2019. Acesta a promis majorarea pensiei medii până la 300 de euro, iar salariul mediu – 600 de euro. Totodată a promis că nu va pleca din Bălți, iar promisiunile sale vor fi îndeplinite.

”Asta nu se va întâmpla din primul an, pentru că vom fi nevoiți să ieșim din mocirla creată de guvernarea anterioară. După primul an însă, suntem siguri de faptul că vom majora atât pensia, cât și salariul mediu până la 600 de euro. Dacă asta nu se va întâmpla, și în doi ani nu veți observa sau simți careva schimbări, eu promit în fața voastră că îmi voi depune mandatul de deputat și voi părăsi parlamentul”, a declarat Nesterovskii în cadrul campaniei sale electorale.

Totodată, deputatul a susținut că oricare reprezentant al Partidului Socialiștilor, ar proceda la fel.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în trimestrul II al anului 2020, salariul mediu pe economie a constituit 7849 lei (394 euro), iar pensia medie în 2020 a fost sub 2000 de lei (98 de euro).

Astfel, deputatul din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova se pregătește să-și depună mandatul.

sinteza.org

Lasă un răspuns