Сontroversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, dă o nouă lovitură

plato 3 ACTUAL

După cinci luni de la ieşirea din închisoare, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon dă o nouă lovitură. Companii afiliate acestuia au preluat firma Moldasig, unul dintre cei mai importanţi asiguratori din Republica Moldova.

Totul a fost posibil în urma unor sentinţe ale Judecătoriei Chişinău, prin care se suspendă inclusiv controlul statului asupra pachetului majoritar de 80 la sută din acţiunile Moldasig.Scandalul de la Moldasig a început în 2016. Serviciul de Informaţii şi Securitate a informat autorităţile că în spatele a 11 acţionari de la Moldasig se ascunde de fapt unul şi acelaşi beneficiar. Motivând lipsa de transparenţă, Comisia Naţională a Pieţei Financiare a decis anularea a 80 la sută dintre acţiuni. Au fost emise acţiuni noi, iar statul a devenit acţionar majoritar. Pe 6 noiembrie 2020, instanţa decide suspendarea schimbării în structura acţionariatului companiei. Astfel, cei 11 acţionari dubioşi revin la Moldasig.

Verdictul Judecătoriei Chişinău a determinat CNPF să instituie o administrare specială la companie. Doar că, ieri, administratorilor de stat le-a fost îngrădit accesul.

A fost nevoie de intervenţia poliţiei, care însă nu a asigurat şi accesul administratorilor numiţi de CNFP în clădirea Moldasig. 

Continuare o puteți găsi AICI.

sinteza.org

Lasă un răspuns