DOC – Contestațiile depuse de către Igor Dodon privind voturile diasporei, declarate INADMISIBILE

POLITIC

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a contestat votul diasporei în instanţa de judecată. Acesta nu a raportat întreg exercițiul, ci un pretins caz de transportate a alegătorilor la secția de votare din oraşul Verona, Italia, un mesaj ambiguu al unui tânăr filmat la o secție de votare din Londra, Marea Britanie, și un pretins caz de mituire a alegătorilor din stânga Nistrului cu 700 de „ruble transnistrene”, echivalentul a 750 lei moldovenești.

De asemenea, candidatul susținut de PSRM în alegerile prezidențiale a cerut în instanță constatarea implicării în campania electorală a președintelui României, Klaus Iohannis, al prim-ministrului României, Ludovic Orban, și al președintei formațiunii ,,Uniunea Creștin Democrată din Germania”, Annegret Kramp Harrenbauer. Nu în ultimul rând, Igor Dodon a acționat în judecată câteva birouri electorale ale secțiilor de votare preconizate pentru alegătorii din stânga Nistrului.

La 16 noiembrie, după ce a fost clar că a pierdut alegerile prezidențiale, Igor Dodon a depus mai multe contestații în instanța de judecată. Mai exact – trei.

Toate cele trei contestații depuse de Dodon au fost declarate inadmisibile de Curtea de Apel Chișinău. Două dintre ele, însă, pot fi atacate, cel târziu astăzi, 21 noiembrie, la Curtea Supremă de Justiție.

Dodon a accentuat vineri seara, 20 noiembrie, că Curtea Constituțională nu este în drept să recunoască rezultatele alegerilor și mandatul noului președinte ales până nu se termină toate procedurile juridice.

sinteza.org

Lasă un răspuns