Dodon spune că Guvernul Chicu nu va demisiona: Nu cred că alte partide vor găsi voturile necesare pentru al demite

POLITIC

Igor Dodon susține că Guvernul Chicu nu va demisiona, chiar dacă unele partide pregătesc o muțiune de cenzură.

Guvernul Chicu nu-și va da demisia, deoarece socialiștii nu vor vota pentru demiterea acestuia. Declarațiile aparțin președintelui Igor Dodon.

Nu examinăm varianta ca cineva sub presiune să impună acest Guvern să depună cerere de demisie la inițiativa proprie, deoarece asta va fi iresponsabil față de cetățeni și față de țară în condiții de iarnă și în condiții de pandemie”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Dodon îi atenționează pe cei care inițiază o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, menționând că socialiștii nu vor vota și că alte partide nu vor găsi voturile necesare pentru a demite actualul Guvern tehnocrat.

Cei care inițiază moțiune de cenzură împotriva Guvernului, am auzit că Filip, Candu, Șor, Năstase se gândesc să facă o moțiune de cenzură, dar voi înțelegeți că voi nu vreți anticipate, voi dacă vă duceți la anticipate, dispăreți de pe arena politică. Voi o să demiteți Guvernul Chicu neavând claritate cum o să numiți altul? Eu merg la anticipate fără probleme, eu și cu doamna Maia Sandu mergem, da voi ce o să faceți?

Eu cred că acest Guvern nu va pleca și nu va fi demis, deoarece socialiștii nu vor vota demisia acestuia, este Guvernul pe care noi l-am susținut, sunt miniștri pe care noi i-am delegat. Eu nu cred că alte partide vor găsi voturile necesare pentru a demite acest Guvern”, a menționat Igor Dodon.

sinteza.org

Lasă un răspuns