88 de persoane, amendate la frontiera de stat pentru nerespectarea măsurilor impuse pe timp de pandemie

ACTUAL

În ultimele 24 de ore, din cele 12.316 persoane care au travarsat frontiera de stat, 88 au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie și combatere a bolilor epidemice. Cele mai multe treceri s-au înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova, 6 307 traversări persoane, dintre care 3 925 treceri la frontiera moldo-română, 1 728 treceri la frontiera cu Ucraina și 654 treceri aeriene.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au documentat un șofer care încălcat regulile de folosire a vinietei, iar patru persoane au fost identificate cu consemn național.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 316 persoane și completate 5 850 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră, în decursul a 24 ore au înregistrat 167 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

sinteza.org

Lasă un răspuns